„Gangnam Style“ – Psy

„Gangnam Style“ е сингъл на южнокорейския рапър Сай. Издаден е на 15 юли 2012 г. като главен сингъл от шестия му студиен албум PSY 6 (Six Rules), Part 1. Клипът към песента е най-гледаното K-pop видео в сайта YouTube, а от 24 ноември 2012 г. е и най-гледаното музикално видео изобщо.  В Книгата на „Гинес“ се вписва, като  най-харесваното видео в сайта за споделяне на музика ютюб. Затова Сай е определен като най-харесваният човек в света. Той е и първият певец от Корея, превзел американските класации с парче на родния си език.

https://www.youtube.com/watch?v=nCdLY_Y_6dE

 

Към 21 декември 2012 г. клипът „Gangnam Style“ е гледан над 1 милиард пъти в YouTube. Това прави около 6,5 млн. гледания на ден, или по 75,4 гледания в секунда. Към 12 февруари 2013 г. клипът е гледан над 1,3 милиарда пъти, а на 6 април 2013 г. достига до 1,5 милиарда гледания в YouTube. Към 12 февруари 2014 г. клипът е гледан над 1,9 милиарда пъти в YouTube.

Няколко последователни подскока с левия и десния крак в ритъм с музиката, докато ръцете имитират движение на хвърляне на въже, характерно за каубоите. Ето този танц измисля Сай, докато снима клипа към песента си. Режисьорът на видеото го нарича конски и вече всички танцуват така в дискотеките. Преди няколко седмици певицата Бритни Спиърс също го научи по време на гостуването си в предаването The Ellen DeGeneres Show по NBC. Тогава Сай й каза: „Философията е да се обличаш шик и да танцуваш мръснишки.“

Image_1576446_126Бащата на Сай – Парк Вон Хо, е мажоритарен акционер в софтуерната фирма DI Corp, със седалище в Южна Корея. След като синът му се превърна в истинска сензация в интернет, акциите на компанията поскъпват и Парк печели $ 101 млн. от борсата в Сеул. На снимката Сай е с Ерик Смит, изпълнителният директор на „Гугъл“. Двамата танцуват конския танц по време на празненството на рождения ден на „Гугъл“ на 27 септември.

Олимпийският тим по плуване на Америка се вдъхновява с парчето

Сай е един от четиримата съдии в музикално шоу в Корея, което търси таланти. В страната си той е много харесван от тийнейджърите и бързо се превръща в любимец на публиката.

За около 3 месеца той направи това и с американците. Райън Лохте, американският плувец, който взе 7 медала от олимпиадата в Лондон това лято, призна, че целият тим на САЩ се вдъхновява за състезания именно с парчето Gangnam Style.

Деца спират да плачат, щом чуят Gangnam Style

Изпълнителят винаги пее бос.

Бебетата мигновено спират да плачат, щом чуят Gangnam Style. Доказателство за това са многобройните клипове в ютюб, пише „Ню Йорк дейли нюз“. Един от най-гледаните е видеото с бебето Бенджамин Цай от Лондон (на снимката). Татко му Андрей твърди, че доскоро всяко ядене на сина му отнемало около час. Откакто прочел за ефекта на песента, я пускал на Бенджамин и той вече изяжда цялата купичка за 8 минути.

 

 

Вашият коментар